Фасовка: 0,5гр
Чабер садовий – це дрібна трав’яниста однорічна рослина висотою до 30 см. Трава чабер цінується за тонкий, пряний і приємний аромат. Ще його називають перцевою травою. Листя зеленуваті, дрібні, лінійно-ланцетні, зелень пекуча. В пазухах листків розташовані непомітні лілові квітки. Насіння дуже дрібне. Стебла і листя чаберу садового багаті: ефірними маслами, мінеральними солями, вітаміном С, каротином, фітонцидами, вуглеводами, фосфором, калієм, цинком, кальцієм, селеном, магнієм. Застосовують чабер в кулінарії. Свіжа або висушена трава є прекрасною пряною приправою. У невеликих кількостях чабер садовий чинить бактерицидну, протипаразитарну і закріплювальну дію.
Вирощують траву зазвичай у відкритому грунті. Висівати в грунт чабер найкраще ранньою весною. Найбільше для посадки підходять легкі і родючі грунти. Добрими попередниками вважаються овочеві культури, під які вносили органічні добрива. Рослина є холодостійка і світлолюбива, легко переносить невеликі заморозки. При появі сходів необхідно проводити проріджування. Подальший догляд за посадками звичайний. Збір трави роблять на початку цвітіння.
Норма висіву: 0,3-0,5г/м2.
Глибина загортання насіння: 1-1,5см.
Ширина міжрядь: 30см
Відстань між рослинами: 15-20см.
I | II | III | IV | V | VI | VII | VIII | IX | X | XI | XII | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Висів | ||||||||||||
Збір |